Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός στη Χειμάρρα

Χωρίς επί της ουσίας πρόοδο στις διαβουλεύσεις για τη συμφωνία επί του συνυποσχετικού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με την Αλβανίδα ομόλογό του.

Ωστόσο ήταν σε καλό κλίμα και δρομολογεί τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα που θα γίνει σήμερα Τρίτη στα Τίρανα με αφορμή τη σύνοδο της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Τρίτη 6 έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, που διεξάγεται στα Τίρανα (12:00 ώρα Ελλάδος).

Στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Στις 18:45 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Lindita Nikolla και στις 19:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Bajram Begaj.

Στις 20:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας Edi Rama. Στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας που παραθέτει ο κ. Rama.

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ