Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Πάμε για εκλογές και θα χρειαστούν μέχρι και οι εφημερίδες! Επιδότηση δημοσιογραφικού χάρτου για πρώτη φορά

Το πουγκί έχει ανοίξει για τα καλά από πλευράς κυβέρνησης. Το ότι το φθινόπωρο θα πάμε σε εκλογές είναι εκ των ων ουκ ανευ κι ας διαρρηγνύονυ οι κυβερνώντες τα ιμάτιά τους περί του αντιθέτου. 

Η επικρατέστερη ημερομηνία για πρόωρες κάλπες είναι η Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, καθώς είναι μέσα στο συνταγματικό όριο. Δεύτερη σε πιθανότητες η Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Επομένως χρειάζονται άπαντες να ...μείνουν ικανοποιημένοι μέχρι τότε. Ακόμη και οι εφημερίδες  των οποίων η κυκλοφορία πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά ανήκουν σε επιχειρηματίες του χώρου των ΜΜΕ.... 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανάμεσα στους άλλους μποναμάδες προς άγραν ψήφων αποφάσισε σήμερα και την επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου! 

Γιατί καλό το ίντερνετ και οι φιλικά προσκείμενες στην κυβέρνηση ιστοσελίδες, αλλά οι μεγαλύτερες ηλικίες ψηφίζουν σίγουρα εν αντιθέσει με τους αναγνώστες του διαδικτύου που μπορεί να γυρίσουν εντελώς την πλάτη στις εκλογές. Και οι μεγαλύτερης ηλικίας παίρνουν ακόμη εφημερίδες!  

Συγκεκριμένα τροπολογία αναφορικά με την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά την επιχορήγηση του κόστους δημοσιογραφικού χάρτου των εκδοτικών επιχειρήσεων Τύπου υποστήριξε στη Βουλή ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η στήριξη κρίνεται ως αναγκαία, αποτελεί μάλιστα πάγιο αίτημα του κλάδου, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω των επάλληλων εξωγενών κρίσεων, καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών εξόδων, του μεταφορικού κόστους για τη διανομή και του κόστους αγοράς του δημοσιογραφικού χάρτου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην τροπολογία η επιχορήγηση είναι ακατάσχετη, εφαρμόζεται οριζόντια, ενώ με ΚΥΑ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Απευθύνεται σε εκδοτικές επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας, ενώ αυτή τη φορά και σε επιχειρήσεις έκδοσης περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.

Και το ποίημα στο δελτίο τύπου έχει ως εξής: 

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μέρος της εργαλειοθήκης που επεξεργάζεται και υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων του έντυπου Τύπου και εντάσσεται σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της πολυφωνίας και του πλουραλισμού.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου αποτελεί προτεραιότητα και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Κυβέρνησης για την ουσιαστική στήριξη του Τύπου, ιδιαίτερα δε του περιφερειακού και τοπικού, πράξη που δυναμώνει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, που αποτελούν πυλώνες της Δημοκρατίας μας».

Άμα ακούς για πυλώνες της Δημοκρατίας καταλαβαίνεις!! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ