Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Απομακρύνονται τα "λέφτερα" Χριστούγεννα-Ο Μητσοτάκης ανέβαλε μέχρι και το συνέδριο της ΝΔ

Η γραμμή που έχουν πάρει όλα τα συστημικά ΜΜΕ είναι να "παίζουν" διαρκώς κα αδιαλείπτως την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Η επικαιρότητα δεν ήταν τόσο στενή ούτε με το πρώτο κύμα της πανδημίας! 

Το Μαξίμου παίζει τα ρέστα του προκειμένου να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να εμβολιαστούν και θυμίζει την γιαγιά που μας έλεγε "φάτε γιατί θα σας πάρει  ο Αράπης"... Στην προκειμένη περίπτωση ο "Αράπης" είναι η αφρικανική μετάλλαξη! 

Το αφήγημα μοιάζιε με Χριστουγεννιάτικο παραμύθι μόνο που ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως θα περάσουμε τις φετινές γιορτές. 

Τα μηνύματα πάντως δεν είνια ευοίωνα αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω μετάλλαξης Ο μετέθεσε μέχρι το συνέδριο της ΝΔ...

«Μιλώντας με αρκετά κομματικά στελέχη και χθες στην πολύ ωραία περιοδεία που κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του τακτικού μας συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα.

«Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό συνέδριο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα για rapid test. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων τακτικών συνεδρίων με την εξαίρεση του 2020 λόγω covid και θεωρώ επιβεβλημένο να προχωρήσουμε σε αυτή την μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης εισηγήθηκε, επειδή, όπως είπε, υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της υφιστάμενης πολιτικής επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος. «Και η πρότασή μου για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Παύλος Μαρινάκης. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα και εισηγούμαι την διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως πολιτική επιτροπή με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Και την διεξαγωγή του τακτικού μας συνεδρίου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022» είπε ο πρωθυπουργός. Καταλήγοντας τόνισε: «αναμένοντας τις εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής, θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σωστό και επιβεβλημένο ως ένα υπεύθυνο και ώριμο κόμμα που είμαστε».

Σχέδιο 30 ημερών

Προς το παρόν όλα τα κυβερνητικά στελέχη λένε «Όχι» σε μια νέα καραντίνα, εστιάζοντας στην επιτάχυνση  των εμβολιασμών για να αποφύγει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων. 

«Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη νWashington Post προ ημερών.  Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη σημείωσε πως : «βλέπουμε  τώρα μια έξαρση, αλλά πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου»,  ενώ υπογράμμισε πως  το 90% των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάσχεση της πανδημίας είναι εστιασμένο σε τρία  βασικά σημεία: 

1.Αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση

2.Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη των μονοκλωνικών φαρμάκων. 

3.Υλοποίηση εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. 

Α.Βατόπουλος: "Ποτέ μη λες πότε" για lockdown.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι", τόνισε πως σε ότι αφορά την παραλλαγή Όμικρον, είναι πολύ ρευστή η κατάσταση ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα. Οι φόβοι που υπάρχουν εστιάζονται αρχικά στο ότι τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν πως μπορεί να έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, όπως οι παραλλαγές Άλφα και Δέλτα.

Στο ερώτημα πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια από την νέα παραλλαγή, είπε ότι αυτό θα το διαπιστώσουμε στις μελέτες που θα γίνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, αλλά και στην πράξη όταν θα δούμε αν θα νοσήσουν όσοι έχουν περάσει ήδη την ασθένεια.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και ενδεχομένως ένα νέο lockdown, απάντησε "ποτέ με λες ποτέ", διευκρινίζοντας πως είναι απόλυτα κατανοητή η θέση της Πολιτείας που αποκλείει την εφαρμογή ενός lockdown, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά αν το βλέπουμε από την σκοπιά της Δημόσιας Υγείας.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας πως εδώ και πολλές μέρες η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη.

Σε ότι αφορά την παραλλαγή Όμικρον, είπε πως οι επιπτώσεις της θα φανούν στη χώρα μας γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου.

Ενώ σχολιάζοντας την περίπτωση λήψη νέων μέτρων, είπε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα μείγμα μέτρων που να είναι εφαρμόσιμα, διευκρινίζοντας πως η κοινωνία είναι κουρασμένη και αυτά τα μέτρα θα πρέπει να είναι κοντά στην κανονικότητα και κάπου στη μέση, ούτε δηλαδή απουσία μέτρων, αλλά ούτε και lockdown.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ