Επιχείρηση Ελευθερία
Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Επιχείρηση «Ελευθερία» - Εμβολιασμός πόρτα-πόρτα για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Μάχη πόρτα πόρτα και μέρα τη μέρα, ώστε να πειστούν -εκτός από τους υγειονομικούς- και οι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν, πριν ανοίξουν το φθινόπωρο σχολεία και πανεπιστήμια, ξεκινούν τα κυβερνητικά στελέχη μετά και την καθαρή «οδηγία» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρότι ψηφίστηκε η διάταξη στη Βουλή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας, ο πρωθυπουργός διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα δώσει χρόνο στον χρόνο, προσδοκώντας ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί τελικά η τροπολογία.

Μάλιστα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και από τους εκπαιδευτικούς (το 75% έχει ήδη εμβολιαστεί) και γι’ αυτό δεν επιλέγει στην παρούσα φάση να ανάψει το «πράσινο φως» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών σε όλες τις βαθμίδες.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το στοίχημα θα κριθεί μέσα στις επόμενες μέρες του καλοκαιριού και επαναλαμβάνουν τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό συστατικό που συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής στην εμβολιαστική διαδικασία για να αντιμετωπίσουμε τον COVID-19».

Στο στόχαστρο των αρμοδίων μπαίνουν ταυτόχρονα όλες οι ηλικιακές κατηγορίες και όχι μόνο οι νεότεροι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Πιστεύουν ότι η καμπάνια ενημέρωσης και τα «διαρκή» καλέσματα θα πιάσουν τόπο και ότι στις αρχές του φθινοπώρου θα αρχίσει να… φαίνεται το τείχος ανοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Ξεπεράσαμε το φράγμα των 10.000.000 εμβολιασμών. Η επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ προχωράει όπως την είχαμε σχεδιάσει. Όμως, είναι απολύτως βέβαιο πια, ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας για να πείσουμε συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη μπορεί να είναι καχύποπτοι, ότι πρέπει να εμβολιαστούν», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία και ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι, πλέον, πέρα από τη συνεχή και συστηματική εκπομπή του κεντρικού μηνύματος από το Μέγαρο Μαξίμου για την αξιοποίηση του μόνου «όπλου» κατά της πανδημίας, χρειάζεται να μπουν δυνατά στο «παιχνίδι» και οι αυτοδιοικητικοί ηγέτες, αλλά και το σύνολο των φορέων με σημαντική απήχηση στο κοινωνικό σύνολο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι άλλωστε και τα βήματα των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών που έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζουν τα πλάνα για τη διαχείριση της κατάστασης μετά το φινάλε του φετινού καλοκαιριού.

Καθοριστικής σημασίας για την επιτάχυνση των εμβολιαστικών ρυθμών χαρακτηρίζεται από τους κυβερνητικούς και η επιλογή να δοθούν πρόσθετα κίνητρα στους οικογενειακούς γιατρούς αλλά και στους φαρμακοποιούς, προκειμένου κι αυτοί να κλείνουν ραντεβού και να πείθουν, με τον τρόπο τους, τους πολίτες ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα.

«Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι το τελευταίο στάδιο», λένε κυβερνητικά στελέχη, διαβεβαιώνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποφασίσει την επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες κατηγορίες -και σίγουρα όχι στα παιδιά- εφόσον απομακρυνθεί ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Τούτο σημαίνει, για τους καλά γνωρίζοντες, ότι αν η εξέλιξη είναι διαφορετική δεν θα αποφύγει το plan B -κάτι που συζητείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μετά την «εισβολή» του υπερμεταδοτικού στελέχους «Δέλτα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ