Κυβέρνηση

Κικίλιας – Βορίδης: Ανακοίνωσαν 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών

Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών μέσω ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας – Βορίδης ανακοίνωσαν προσλήψεις νοσηλευτών

«Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, και τονίζουν πως αυτό «είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα», καταλήγουν οι δύο υπουργοί.

Η πορεία των εμβολιασμών

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι, μέχρι τις 31 Μάιου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τη μια δόση.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατ. εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατ. με τουλάχιστον μια δόση- δηλαδή 27% του πληθυσμού- και 15, 5% και με τις δυο δόσεις.

Δεν δίστασε ο υπουργός Υγείας να προτρέψει τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα, καθώς όπως τόνισε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα.

Ερωτηθείς για το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνόμια, σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ