Κυβέρνηση

Βαρβιτσιώτης: "Να αναβαθμιστεί η θέση των Βαλκανίων εντός ΕΕ"

Συνάντηση είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας, Miroslav Lajcak.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, συζήτησαν όλο το φάσμα των περιφερειακών ζητημάτων των Δυτικών Βαλκανίων, επικεντρώνοντας στους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της ενταξιακής διαδικασίας αλλά και της ενταξιακής πορείας των χωρών της περιοχής. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε με την ευκαιρία αυτή τον συνομιλητή του για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην περιοχή στο πλαίσιο που εγκαινιάστηκε με την ατζέντα της Διάσκεψης της Θεσσαλονίκης (2003).

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι δεν θα πρέπει οι χώρες αυτές να μείνουν εκτός του ανοιχτού διαλόγου της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...