Κυβέρνηση

Αλκιβιάδης Στεφανής: Τίμησε την ημέρα των ANZAC

Στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς και στο Συμμαχικό Κοιμητήριο Φαλήρου, κατέθεσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Κυριακή 25 Απριλίου 2021, ημέρα μνήμης των στρατιωτικών εκστρατευτικών σωμάτων Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC – Australian & New Zealand Army Corps) που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η 25η Απριλίου 1915 ήταν η πρώτη ημέρα της απόβασης στη Χερσόνησο της Καλλίπολης. Έχει καθιερωθεί ως εθνική ημέρα μνήμης προς τιμή των ANZAC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις εκδηλώσεις τιμής παρευρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Arthur Spyrou και η Επίτιμη Πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας κ. Ιωάννα Γκουβάτσου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...