Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Πελώνη: ''Η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού δεν αφορά την Ελλάδα αλλά το Παρίσι''!

Η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους «L’Atalante» εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή, δηλαδή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, απάντησε ότι το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα αλλά τη Γαλλία!  

Η συγκεκριμένη δήλωση προκαλεί τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα και πρέπει ή να ανασκευαστεί ή να αποπεμφθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί, στο 15:21, δημοσιογράφος του ALPHA ρωτά την κ. Πελώνη εάν ισχύει ότι τουρκική φρεγάτα «απείλησε» το γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης κι εάν αληθεύει ότι κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα. Ο ίδιος επίσης ρωτά εάν αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους η Άγκυρα.

 

Η απάντηση: 

 

«Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά, θα επαναλάβω ότι εμείς στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα για να υπάρξει σε μία πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα». 

Μάλιστα, άρα με αυτή την δήλωση τι δείχνουμε; Δείχνουμε ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει ότι θέλει πλέον στην ελληνική ΑΟΖ! 

Δείτε το βίντεο στο 15:21  

 

Τι προηγήθηκε  

 

Η Τουρκία, κάνοντας χρήση του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη, με μία πρωτοφανή κίνηση που παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση, έστειλε το πολεμικό της πλοίο με σκοπό να απειλήσει το γαλλικό προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι βάσει του παράνομου μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σαράτζ, η περιοχή είναι υπό τουρκική κυριαρχία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνοαιγυπτική αποκλειστική οικονομική ζώνη. Εν συνεχεία, όπως αναφέραμε σήμερα, η φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού παρακολουθεί το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’ ATALANTE, το οποίο πλέει βόρεια της Καρπάθου. Τι δουλειά έχει να το παρακολουθεί τουρκική φρεγάτα; 

Συμφωνεί η Κυβέρνηση με αυτή την τοποθέτηση; Γιατί ''αδειάζει'' την νίκη του Ν. Δένδια στην Άγκυρα; Η κυρία Πελώνη είναι λίγη!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ