Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Στην ΠΥΡΚΑΛ σήμερα ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για "υπουργικό πάρκο" στον Υμηττό

Το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού επισκέπτεται σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την αξιοποίηση του χώρου, ενώ το σχέδιο ανάπλασης θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού έκανε την εξής ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί, στις 10:00, το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων».

Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο να μεταφερθούν εκεί συνολικά 9 υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, η πρωθυπουργική έδρα, ενώ το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα «μετακομίσει» στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Σύμφωνα με το πλάνο θα μεταστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων σε έναν ενιαίο χώρο ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, ενώ πρόκειται για μία κίνηση που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο χώρος που στεγάζονταν οι υπηρεσίες και το εργοστάσιο της αμυντικής βιομηχανίας ΠΥΡΚΑΛ εκτείνεται σε περίπου 160 στρέμματα στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού και βρίσκεται κοντά στη Γυμναστική Ακαδημία. Ένα σημαντικό μέρος του θα γίνει πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες, ενώ το υπόλοιπο θα στεγάσει τα υπουργεία. Η μετεγκατάσταση θα γίνει σε βάθος 2 ετών με το εργαλείο των ΣΔΙΤ, καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή πριν την λήξη της παρούσας κυβερνητικής θητείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός προτεραιοτήτων η εγχώρια παραγωγή αμυντικού υλικού

Ήδη το ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσε ερώτηση μιλώντας για εξαγγελίες που υποκρύπτουν εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και βάζουν ταφόπλακα στον τομέα παραγωγής πυρομαχικών. Κύκλοι της αγοράς, άλλωστε, ανέφεραν ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΕΑΣ, αφού η εγχώρια παραγωγή αμυντικού υλικού δεν εντάσσεται στις προτεραιότητες του νέου σχεδίου ανάκαμψης.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/775014159792084

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...