Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Σκυλακάκης: «Είναι πιθανόν να ανοίξει η αγορά στις 16 Μαρτίου»

Στο άνοιγμα της αγοράς και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων έκανε αναφορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA, σήμερα το πρωί, το λιανεμπόριο ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είχε κάνει τις ίδιες εκτιμήσεις, σημειώνοντας πως η αγορά θα μπορέσει να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου και ότι το φετινό Πάσχα δε θα έχει καμία σχέση με το περσινό.

Σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, είπε πως «το διαθέσιμο ποσό είναι πεπερασμένο και με αυτό θα πορευτούμε». Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως δε θα χρειαστεί να τεντωθεί άλλο το σκοινί της οικονομίας με πρόσθετες παρατάσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε πως το κομμάτι εκείνο της αγοράς που είναι ανοικτό δείχνει καλά νούμερα και η εικόνα των εσόδων είναι καλύτερη από εκείνη του Ιανουαρίου. «Συνεπώς υπάρχει μια πιθανότητα ανάκαμψης της οικονομίας αρκετά δυναμική», συμπέρανε.

Ενοίκια και αποδείξεις


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στα ενοίκια. «Θέλω να πιστεύω ότι οι επόμενες μήνες θα είναι μήνες εξομάλυνσης και θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα στήριξης πέρα αυτών που έχουν εξαγγελθεί. Υπάρχει σχέδιο αλλά δεν είναι ειλημμένη απόφαση», δήλωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις αποδείξεις λέγοντας πως ετοιμάζεται ένα καινούριο εργαλείο της ΑΑΔΕ, με το οποίο θα μπορεί κανείς να σκανάρει μια απόδειξη και να πηγαίνει αυτόματα στην εφορία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ