Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο θα καθιερώσει την τηλεργασία στο Δημόσιο

Επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να τεθεί το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για την τηλεργασία στο Δημόσιο.

Θεσμικό πλαίσιο για την καθιέρωση της τηλεργασίας στο Δημόσιο, για τη μετά-COVID εποχή, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη (24/2) από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, πρόθεση του υπουργείου είναι η θεσμοθέτηση για όλους τους δημόσιους φορείς, ενός ενιαίου τρόπου οργάνωσης της εργασίας από το σπίτι.

Η εφαρμογή του μέτρου σχεδιάζεται να αφορά πρωτίστως σε υπαλλήλους των υπηρεσιών που δεν σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση πολιτών, δηλαδή των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και των διευθύνσεων πληροφοριακού τομέα. 

Σημειώνεται ότι στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να παρουσιαστούν ακόμη τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου και για τα ζώα συντροφιάς, αλλά και η εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ