Κυβέρνηση

Ποιος είναι ο Άγγελος Συρίγος ο νέος υφυπουργός Παιδείας

Ο καθηγητής, Άγγελος Συρίγος, αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Ο Αγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Στις βουλευτικές εκλογές 2019 εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και το 1988 αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

Από το 2002 διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002) ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012 - Απρίλιος 2015).

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία. Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και είχε τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό Ζήτημα». Το 2017 δέχθηκε επίθεση από νεαρούς στο Πάντειο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Την επίθεση σε βάρος του είχαν καταδικάσει άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους καθώς και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ