Κυβέρνηση

Σοκαριστική δήλωση Χρυσοχοΐδη: «Εθνικισμός να επεκτείνουμε στα 12 ν.μ. τα χωρικά μας ύδατα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία προσπάθεια να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να εξοργίσει, μειώνοντας την εθνική μας κυριαρχία. Πώς γίνεται ένα μέλος της Κυβέρνησης σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, που οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να ξεστομίζει πως η επέκταση στα 12 ν.μ. των χωρικών μας υδάτων είναι θέση... εθνικιστική;

Πιο αναλυτικά η ομιλία του:

Αλλάξαμε το νόμο περί συναθροίσεων, καταργήσαμε τα χουντικά διατάγματα που τόσα χρόνια μας ντρόπιαζε η εφαρμογή τους. Έχουμε πια ένα συνετό θεσμικό πλαίσιο, που σταθμίζει δικαιώματα διαδηλωτών και κίνησης στην πόλη, που επιβάλλει στην αστυνομία να περιφρουρεί το δικαίωμα, όχι να στέκεται απέναντι.

Το κυριότερο περιορίζει αφάνταστα τον κοινωνικό ανταγωνισμό, το επικίνδυνο φαινόμενο του να έρχονται απέναντι διαδηλωτές και πολίτες που δεν συμμετέχουν αλλά θεωρούν ότι παρεμποδίζονται.

Είναι νόμος σταθμός, ορόσημο για την εξέλιξη μιας δημοκρατίας που δεν φοβάται αλλά ρυθμίζει, δεν διαιρεί αλλά συμπεριλαμβάνει, δεν περιστέλλει αλλά περιφρουρεί.

Είναι νόμος που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία και που σας το ξαναλέω. Σε λίγο καιρό θα είναι κοινό κτήμα, ρουτίνα, γιατί είναι νόμος της κοινής λογικής.

Καταθέτω στα πρακτικά τον πίνακα με τις συναθροίσεις από 1ης Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα. Στις 34 συναθροίσεις στις οποίες επιβλήθηκαν περιορισμοί, αυτές όπου οι διοργανωτές δεν τήρησαν τα μέτρα είναι μόνο 4, δηλαδή στο 88% υπήρξε εφαρμογή των περιορισμών.

Δεν λέμε λόγια κάνουμε δουλειά. Σε λίγες μέρες θα δείτε στις συναθροίσεις την νέα ομάδα που συστάθηκε, την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων. Η ΟΔΟΣ εκφράζει αυτό που ψάχνουμε με τον νόμο. Διαμεσολάβηση, συνεργασία, σεβασμό. Είναι νέοι άνθρωποι, με νέες στολές, άοπλοι, καλά εκπαιδευμένοι σε αυτοάμυνα αλλά και πρώτες βοήθειες.

Έχετε μια άχαρη τριλογία σαν μαγνητόφωνο : εφετείο, 14χρονος, Παππάς.

Που τα βρήκατε όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια για τον 14χρονο; Δεν ντρέπεστε να φτιάχνετε σαπουνόπερα, να παίζετε με τα παιδιά , τόσο χειριστικά, με τόση εκμετάλλευση;

Το είπα με τη νεολαία υπάρχει θέμα σοβαρό και συνολικό. Έχουμε ευθύνη να τους στηρίξουμε γιατί η κατάσταση τους πιέζει αφόρητα.. Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονα. Όμως η αστυνομία δεν έχει επιλογές όταν σκάνε μολότοφ. Είναι λύση το να κάνει τα στραβά μάτια;

Για τον χρυσαυγίτη, φυγόποινο Παππά δώσατε χαιρέκακα όλη σας την δύναμη, τα ρέστα σας που θα λέγαμε.. Θεωρήσατε ότι επιτέλους η Αστυνομία κι ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Στην ουσία ζητήσατε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθούμε τον πολίτη και κατηγορούμενο Παππά. Το ίδιο είχατε ζήσει δυο μέρες πριν, να συλλάβουμε τον ευρωβουλευτή Λαγό, που χαίρει ασυλίας. Επίσης άκριτα ειρωνευθήκατε ότι τα σπίτια όλων των κατηγορούμενων ήταν υπό επιτήρηση, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε σημαντική δίκη για αποφυγή αντεκδικήσεων ή ακτιβιστικών πράξεων. Από όσα είπατε πιο λαϊκιστικό δεν γίνεται. Πιο αντιδημοκρατικό δεν υπάρχει. Ζητάτε να καταπατά η αστυνομία τους νόμους, να μην σέβεται ατομικά δικαιώματα, να μην προστατεύει κατηγορούμενους για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Μήπως να επιτρέψουμε και το λυντσάρισμα; Και θέλετε να λέγεσθε και Αριστερά, που από τέτοια καταπάτηση νόμων και δικαιωμάτων γέμισε νεκροταφεία και στέναξε σε φυλακές και ξερονήσια.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είσαστε σε τριπλό αδιέξοδο. Σε δημοσκοπική υποχώρηση, σε εσωκομματική ρήξη, σε πολιτική ένδεια. Κι επιστρατεύετε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε.

Εθνικισμό με τα 12 μίλια, εργαλειοποίηση δικαιωμάτων και λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο, κοινωνικό αναχρονισμό με την πρόταση μομφής.

Και φυσικά τελευταίο αλλά όχι πιο ασήμαντο, στοχοποιείτε. Με εχθροπάθεια και σύστημα.
Τώρα έχετε στόχο την αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Αλλά παραμένετε απελπιστικά άστοχοι. Και θα σας εξηγήσω γιατί. Κοιτάξτε , τρόμος και η πάταξη είσαστε εσείς.

Σε διαδηλώσεις στην Αθήνα στο 1ο επτάμηνο του 2019, στη διακυβέρνησή σας ρίξατε 2135 χημικά και δακρυγόνα.

Από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα, σε 14 μήνες δικής μας διακυβέρνησης, σε μεγαλύτερο αριθμό διαδηλώσεων έγινε χρήση 778 δακρυγόνων.

Δηλαδή στο μισό χρονικό διάστημα, σε λιγότερες διαδηλώσεις ρίξατε τριπλάσια χημικά.

 "Άδειασμα" και... υπεράσπιση από Πικραμένο

«Δεν διανοούμαι, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνει χρήσιμο» είπε ο κ. Πικραμένος από το βήμα της Βουλής αφήνοντας ακάλυπτο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στη συνέχεια, πάντως, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη δήλωσε Χρυσοχοΐδη λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να ανακαλέσει και απέδωσε το όλο ζήτημα σε λανθασμένη ερμηνεία.

Ραγκούσης: «Ιστορικό ατόπημα» η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι τα 12 μίλια είναι εθνικισμός

Ο κ. Πικραμένος αναγκάστηκε να παρέμβει για το θέμα μετά από δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο οποίος ανέφερε ότι η αναφορά του Χρυσοχοΐδη εγείρει μείζον θέμα για την κυβέρνηση. Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον  κ. Χρυσοχοΐδη να ανακαλέσει ειδάλλως θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να τον αποπέμψει. «Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πατρίδας που απορρέει από ρητώς που απορρέει ρητώς από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης και υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη «αντιβαίνει την καρδιά της εθνικής στρατηγικής και των εθνικών συμφερόντων».

Τη θέση αυτή ασπάζεται ολόκληρη η κυβέρνηση; Γιατί όταν ένα μέλος της "προμοτάρει" την προπαγάνδα των Τούρκων περι μαξιμαλιστικών ιεκδικήσεων της Ελλάδας, η υπόλοιπη κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει με τα "χέρια σταυρωμένα".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...