Κυβέρνηση

Ομολογία της Ντόρας για τις «υπογραφές» στο Βερολίνο και η άρνηση του Μητσοτάκη

Στα όρια του θεάτρου του παραλόγου κινείται η στάση της κυβέρνησης στις τουρκικές ύβρεις. Εάν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ήταν τόσο κρίσιμη και επικίνδυνη, οι συνεχείς παλινωδίες και τα αδιάκοπα μπρος πίσω του Μαξίμου στην ελληνοτουρκική κρίση θα μπορούσαν να προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ουδέποτε υπήρξε γραπτή συμφωνία με την Τουρκία στο πλαίσιο της μυστικής τριμερούς του Βερολίνου, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για «υπογραφές» που έπεσαν στο Βερολίνο!

Κι όμως, σε πλήρη αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα, η «γαλάζια» βουλευτής δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μετάνιωσε για όσα υπέγραψε στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ο Ερντογάν επιδιώκει να αλλάξει το πλαίσιο του διαλόγου, να πάει σε πολιτικό διάλογο και να θέσει αποστρατιωτικοποίηση, κάτι που κανένας δεν αναγνωρίζει. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχει μετανιώσει για όσα υπέγραψε στο Βερολίνο, έκανε πίσω» όπως υποστήριξε, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ίδιας της κυβέρνησης, εφόσον -ακόμη και σήμερα- αρνείται κατηγορηματικά ότι προέκυψε συμφωνία από αυτή την εν κρυπτώ διαπραγμάτευση υπό τη γερμανική διαιτησία, από την οποία τελικά η Τουρκία υπαναχώρησε.

Το άκρον άωτον της αναξιοπιστίας και της διγλωσσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ