Στέλιος Πέτσας
Κυβέρνηση

Πέτσας: Θετικό βήμα η επιστροφή του Ορούκ Ρέις στην Τουρκία

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έκρινε ως θετικό βήμα το ότι η Άγκυρα δεν ανανέωσε τη Navtex για το Oruc Reis. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.

Για τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη και για την απόφαση της Τουρκίας να μην ανανεώσει τη Navtex για το Oruc Reis μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πέτσας έκρινε ως θετικό βήμα την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού στην Αττάλεια, ενώ εξήγησε – σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ – πως βασικό ζητούμενο, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να υπάρξει μία κίνηση αποκλιμάκωσης από την Άγκυρα. 

«Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών». 

Ο κ. Πέτσας προσέθεσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάτσε στο τραπέζι των συνομιλιών, με μοναδικό αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς με την Άγκυρα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Πόσο κοστολογούνται τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Όσον αφορά στις δέσμες μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά της διάρκεια του Thessaloniki Helexpo Forum είπε πως «δίνουν μια τρομερή ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, περίπου 7 δισ. ευρώ σε δημοσιονομικά μέτρα και τουλάχιστον άλλα 3 δισ. ευρώ με τα προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση της ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα. Εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δοθεί ώθηση πέντε μονάδων του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την κατάργηση της  εισφοράς αλληλεγγύης. Όπως είπε, δεν αφορά τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

«Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα αποσαφηνίσει και το χρονικό του ορίζοντα και τις προθέσεις του».

Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Δεν είναι το πρόβλημά μας οι φωτογραφίες της στιγμής, που είναι η αποτύπωση που έχει μια δημοσκόπηση. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ