Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με ηγέτες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

Στόχος της επικοινωνίας που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους ομολόγους του ήταν η μελλοντική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως είναι καίριας σημασίας η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε την έως τώρα πρόοδο των Ανατολικών Εταίρων στο μεταρρυθμιστικό τους έργο, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Τόνισε, δε, την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών, ακόμη περισσότερο στους τομείς των Δημοκρατικών θεσμών, του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης που επέδειξε η Ε.Ε., η οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους Ανατολικούς Εταίρους συνδράμοντας τόσο στην αντιμετώπιση των άμεσων υγειονομικών αναγκών όσο και των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Σκοπός της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης είναι να ενισχυθεί η πολιτική σύνδεση και η οικονομική ενοποίηση έξι χωρών εταίρων της Ανατολικής Ευρώπης και του Νοτίου Καυκάσου:

Αρμενία
Αζερμπαϊτζάν
Λευκορωσία
Γεωργία
Δημοκρατία της Μολδαβίας
Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ