εστίαση
Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Άρση μέτρων: Αυστηρότεροι οι κανόνες στους κλειστούς χώρους εστίασης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προχώρησε σε διευκρινίσεις για τη λειτουργία της αγοράς, μετά τη νέα «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων.

Σειρά διευκρινίσεων για το νέο καθεστώς λειτουργίας της αγοράς παρείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις περί περαιτέρω «χαλάρωσης» των έκτακτων μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ξεκαθάρισε ότι οι κανόνες στους κλειστούς χώρους εστίασης θα είναι αυστηρότεροι σε σχέση με τους υπαίθριους ή ημι-υπαίθριους χώρους των καταστημάτων.

Οι ακριβείς κανόνες, μάλιστα, αναμένεται να δημοσιευθούν εντός των επόμενων ημερών.

Όσον αφορά τις οργανωμένες παραλίες, επεσήμανε ότι από το προσεχές Σάββατο θα επιτρέπεται τόσο η μουσική, όσο και η κατανάλωση αλκοόλ.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται και η παρασκευή φαγητών, όπως και το delivery στην ξαπλώστρα.

Ειδική μνεία έκανε και στις συναυλίες, οι οποίες θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου. Ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν όρθιοι θεατές, αλλά μόνο καθήμενοι.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε. Μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα» διαμήνυσε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 6 Ιουνίου, θα επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, ενώ από 8 Ιουνίου θα «ανοίξουν» τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ.

Τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία των χώρων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ την 1η Ιουλίου εκκινούν τα συνέδρια, οι εμπορικές εκθέσεις και οι παραστάσεις με παρουσία κοινού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ