Χαρδαλιάς
Κυβέρνηση

Χαρδαλιάς: Ούτε μαγκιά, ούτε αντίσταση το "μάζεμα" στις πλατείες

Νέο αυστηρό μήνυμα προς όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών και της πολιτείας έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στον απόηχο του νέου συνωστισμού που παρατηρήθηκε στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους στην Αττική.

«Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και αυτή των φίλων τους, όσοι μαζεύονται σε πλατείες. Δεν είναι ζήτημα της ΕΛΑΣ ο περιορισμός της νόσου. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», είπε.

«H προσπάθεια συνεχίζεται - η πανδημία δεν έχει τελειώσει, η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος μας να μη χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω», συνέχισε.

Επιπλέον γνωστοποίησε πως στις 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, αν όλα πάνε καλά. Για τα νησιά θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...