Μητσοτάκης και Τσιόδρας
Κυβέρνηση

Μάσκα παντού, νέο ωράριο σε Δημόσιο και καταστήματα – Όσα ανακοινώθηκαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ανακοινώνει το βασικό χρονοδιάγραμμα της σταδιακής μετάβασης στη νέα κανονικότητα του κοροναϊού.

Την άρση των μέτρων θα εξειδικεύσουν στη συνέχεια έξι υφυπουργοί και ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα στην ενημέρωση μετά τη δήλωση, θα συμμετέχουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Μείναμε μακριά από ανθρώπους που αγαπάμε για να τους προστατεύσουμε. Επιδείξατε πρωτοφανή υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Οι δεσμοί Πολιτείας και Πολιτών πλαισιώθηκαν από μεταρρυθμίσεις που άλλοτε έμοιαζαν αδύνατες.

Οι μεγάλες επιτυχίες οφείλονται στους πολλούς μικρούς ήρωες. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν.

Στη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων, καθώς σήμερα είμαστε πιο έτοιμοι. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα τεστ, η Πολιτική Προστασία ενισχύεται κι άλλο.

Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδος από την καραντίνα θα γίνεται βήμα - βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής. Στόχος μας θα είναι να την εντοπίζουμε γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια. Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνο είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του.

Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, δεν κάνουμε χειραψίες, κρατάμε αποστάσεις, μένουμε μέσα αν έχουμε βήχα ή πυρετό. Ακούμε συμβουλές ειδικών για προστατευτική μάσκα.»

Δείτε εδώ live τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού:

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ