Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Μαξίμου σε Π.Πολάκη: «Άσε τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους»

«Ο κ Πολάκης ας αφήσει τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους. Αν θέλει να προσφέρει να γραφτεί στην πλατφόρμα των εθελοντών» απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στον πρώην υφυπουργό υγείας, ο οποίος έκανε εκτιμήσεις σχετικά με το εύρος της πανδημίας του κορωνοϊού και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο OPEN, κατήγγειλε το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ.


Παράλληλα, ευχήθηκε να συνεχίσει ο ρυθμός αύξησης της επιδημίας κορωνοϊού στην χώρα μας ως έχει, αφού με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν και πρέπει

να συνεχίσουν να τηρούνται από όλους. Σχετικά με τους ελέγχους, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στην Ελλάδα επιλέχθηκε το σύστημα των στοχευμένων ελέγχων και δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της Ν. Κορέας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι τώρα τα κρούσματα είναι 40.000-50.000 και οι εκτενείς έλεγχοι δεν έχουν πλέον νόημα, ενώ υπογράμμισε ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες όμως, πρέπει να ελέγχονται οπωσδήποτε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ