Σταϊκούρας
Κυβέρνηση
Ενημερώθηκε στις:

Σταϊκούρας: Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας

Στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας είπε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει και άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Οι πρωτοβουλίες στήριξης της κυβέρνησης που έχουν ήδη εξειδικευτεί καλύπτουν 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες. Το κόστος των μέτρων στήριξης θα κοστίζουν στον προϋπολογισμό μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει ο λογαριασμός θα ανέλθει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. «Έχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση ειναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί» είπε ο υπουργός.

Ακολούθως, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως: «Από τις αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση επιχειρήσεων. Μετά το πέρασμα της κρίσης με ένα γρήγορο οικονομικό σοκ θα βάλουμε μπροστά τις επιχειρήσεις. Τα μέτρα που ανακοινώνουμε δεν είναι τα τελευταία. Εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και διευρυμένα μέτρα των ανθρώπων της εργασίας. Ανεύθυνες πληροφορίες περί επιβολής capital controls βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας. Το τραπεζικό μας σύστημα είναι από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...