Δένδια – Γκουτέρες
Κυβέρνηση

Συνάντηση Δένδια–Γκουτέρες στη Γενεύη: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το απόγευμα της Δευτέρας στη Γενεύη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μετάσχει στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, αλλά και στις εργασίες του Τμήματος Υψηλού Επιπέδου της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Αρμενίας και του Μπαχρέιν. 

Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη
Υπενθυμίζεται πως πριν μεταβεί στη Γενεύη, τη Δευτέρα, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εξωτερικών των γειτονικών κρατών-μελών της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. 

Ο κ. Δένδιας συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, καθώς και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας στο περιθώριο της Διάσκεψης.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκαναν λόγο για «κορωνίδα» μιας σειράς πρωτοβουλιών που ήδη έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση του ευρωπαϊκού δρόμου όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ