Κυβέρνηση

Θεοδωρικάκος: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Σήμερα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων όπως ανακοίνωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα με περισσότερους από 200 βουλευτές.

«Θέλω να καλέσω τον ΣΥΡΙΖΑ να μεταβάλει έστω και την ύστατη στιγμή τη θέση του και να πάψει να έχει τα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους Έλληνες του εξωτερικού» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο υπενθύμισε ότι είναι αποκλειστική πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πριν τις εκλογές έχουμε πει ότι θέλουμε να το λύσουμε στο πρώτο διάστημα της κυβερνητικής μας θητείας, άρα πιστέυω ότι μέσα στο 2020 μπορεί να ψηφιστεί».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν σχετίζονται με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι «εμείς έχουμε δεσμευτεί για σύστημα που θα διασφαλίζει την κυβερνητική σταθερότητα».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «οι δηλώσεις που έκανα είναι ότι οι εκλόγες θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας γιατί η κυβέρνηση έχει να κάνει σημαντικό και δημιουργικό έργο. Εάν τότε, στο τέλος της 4ετιας, δεν έχει αλλάξει ο εκλογικός ονόμος από 200 βουλευτές και οι εκλογές θα είναι με απλή αναλογική, εικάζω ότι δεν θα υπάρξει κόμμα με πλειοψηφία και άρα θα έχουμε και δεύτερες εκλογές με τον εκλογικό νόμο που θα έχουμε ψηφίσει εμείς».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Δώσαμε μάχη, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην περάσει και είχαμε προειδοιποιήσει την κοινωνία ότι οι δυνατότητες να αρθεί η συμφωνία εκ των υστέρων είναι μηδενικές. Αν κάποιος τινάξει στον αέρα μια διεθνή συμφωνία - απάντησε μετά από ερώτηση για το τι θα συμβεί αν τα Σκόπια ακυρώσουν τη συμφωνία - εκείνος έχει την ευθύνη για κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω, όμως, να υπάρχει κάποια τέτοια πραγματική προοπτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...