Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020 (βίντεο)


Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και το 2020, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας, ωστόσο, παράλληλα ότι θα γίνουν και στοχευμένες αυξήσεις, εκεί που δικαιολογείται από τις αντικειμενικές αξίες.

Μέσω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών το σύστημα θα γίνει πιο δίκαιο σύστημα, διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ και οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πανακριβές περιοχές που δεν πλήρωναν, “τώρα θα πληρώσουν”.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και σημείωσε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει υπερπλεόνασμα φέτος. “Πείσαμε τους πιστωτές μας ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας, με μια σειρά παρεμβάσεων που κάναμε, θα μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του 3,5% για το 2019, αλλά να έχουμε και κάποιο υπερπλεόνασμα. Το πόσο θα είναι δεν μπορώ ακόμα να σας το πω, αλλά θα υπάρχει υπερπλεόνασμα”, τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό θα αξιοποιηθεί "στοχευμένα” για τους πιο αδύναμους.

“Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές μας, σκοπός μου δεν είναι να κάνω ψηφοθηρική πολιτική”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας πως αυτό θα γίνει “έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για τον προϋπολογισμό του 2020”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ