Κυβέρνηση

Μαξίμου σε Χαρίτση: «Θράσος να μας κατηγορείτε, εσείς δημιουργήσατε τη Μόρια»

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τις αιτιάσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση αναφορικά με το προσφυγικό.

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος που έλεγε «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και δημιούργησε τον καταυλισμό της ντροπής στη Μόρια, έχει το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση που προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα πρόβλημα που κληρονόμησε» σχολίασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ας το καταλάβουν καλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα έχει σύνορα. Και οι πρόσφυγες/μετανάστες, ούτε «λιάζονται», ούτε «εξαφανίζονται». Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, όπως προβλέπει το Ενωσιακό δίκαιο» συμπλήρωσαν. Όμως, σημείωσαν οι πηγές της κυβέρνησης «η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δεχθεί όλους όσοι αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Ένταξη στο σύστημα ασύλου θα υπάρχει μόνο για όσους αιτούντες έχουν προσφυγικό προφίλ κι όχι για όσους παρελκυστικά υποβάλουν αιτήματα ασύλου» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Ακόμη συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνισαν ότι η κυβέρνηση διεθνοποιεί το πρόβλημα, «θέτοντας την ΕΕ αλλά και όλες τις χώρες από τις οποίες «διακινούνται» αυτές οι μεταναστευτικές ροές προ των ευθυνών της, ζητώντας να εκφραστεί εμπράκτως η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα».

Για να καταλήξουν οι κυβερνητικές πηγές: «Το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το αντιμετώπισε ιδεοληπτικά κι ως αντιπολίτευση το χειρίζεται ανεύθυνα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Kontra έκανε λόγο για «επίδειξη αυταρχισμού και πυγμής, αλλά και επικοινωνιακή διαχείριση που δεν απαντά στις πραγματικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος» σχολιάζοντας τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, μια ημέρα μετά την τραγωδία στη Μόρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ