Κυβέρνηση

«Ταφόπλακα» στο Σκοπιανό - Δένδιας: «Θα τηρήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών» - Μπακογιάννη: «Θα την τιμήσουμε!»


Επανήλθε ο Ν. Δένδιας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών όλων των κομμάτων η επιτροπή εξωτερικών συνέχισε τη συνεδρίαση της κεκλεισμένων των θυρών, όπου ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη Συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Δένδιας στη δευτερολογία του αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή και είναι πια μια διεθνής συμφωνία.

Μάλιστα ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή και την ερμηνεία της από την πλευρά του γειτονικού κράτους ενώ πρόσθεσε ότι κατά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτροφ του δήλωσε ότι η πορεία της γειτονικής χώρας προς την ευρωπαΐκή ένωση περνά μέσα από την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας.

Εφόσον η γειτονική χώρα δεν συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την συμφωνία τότε και η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει προκειμένου να συμφωνήσει ή όχι στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ως προς το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο κ. Δένδιας τόνισε ότι είναι υπέρ του συνεχούς διαλόγου με την Τουρκία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα μας απεμπολεί έστω και στο ελάχιστο τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

TI ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Μπακογιάννη: Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό

«Η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία θα είναι εν ισχύ και ότι δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να αναιρέσει ή να αλλάξει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο πριν τις εκλογές εννοείται ότι το θεωρούμε αυτονόητο και μετά τις εκλογές.

Η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η Νέα Δημοκρατία άποψη αφοί θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες. Όμως μην μπορώντας να κάνει το παραμικρό διότι ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε.»

Η προδοσια

Προδοτων Συνεχεια Σε 34'' η Ντόρα τελειώνει 3.500 χρόνια ελληνικής ιστορίας. Θα τηρήσουμε και θα ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ την συμφωνία των Πρεσπών λέει η Ντόρα(12/9/19). Αν κάποιοι δεν αισθάνεστε ντροπή αποτροπιασμό και έντονη τάση για εμετό μ'αυτό που ακούτε τότε ετοιμαστείτε για ακρωτηριασμό και άλλες μεγάλες εθνικές ήττες.Τέτοιες δηλώσεις καθιστούν τη νέα δημοκρατία από πατριωτική παράταξη σε δεκανίκη των προσπαθειών του Ζαχαριάδη το 47-49 αλλά και όσων εδώ και εκατό χρόνια σχεδόν απεργάζονται σχέδια για την αποελληνοποίηση της Μακεδονίας και την απόσπασή της από τον κορμό του ελληνικού κράτους προκαλώντας θλίψη και αηδία στους έχοντες ελληνική εθνική συνείδηση υποστηρικτές της. Αλέξανδρος Φιλίπου

Gepostet von Μακεδονία Γη Ελλήνων am Sonntag, 15. September 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ