Κυβέρνηση

Υπουργείο Εσωτερικών και Δήμος Αθηναίων έστειλαν 2.500 νερά και χυμούς στην Εύβοια

Στην αποστολή κρύων νερών και χυμών στους ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούν στη φωτιά στην Εύβοια προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Η αποστολή έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη συμβολή δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας.

Τα νερά και οι χυμοί έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, αποφάσισε την αποστολή, με κινητή μονάδα της Δημοτικής Αστυνομίας, 2.500 παγωμένων μπουκαλιών νερού και χυμών για τις ανάγκες των πυροσβεστών και των εθελοντών που βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.

Νερό και χυμοί στην Εύβοια από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας παρέλαβε την ποσότητα από τις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου στον Άγιο Ανδρέα και σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές έγινε και η διανομή των νερών και των χυμών.

 Λιβάνιος: «Στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής»

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι εργαζόμενοι σε δήμους και την Περιφέρεια, εθελοντές, γιατροί, έδωσαν όλο το βράδυ στα Ψαχνά έναν σκληρό αγώνα να περιορίσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά. Πρώτος στόχος της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Λιβάνιος, συμπληρώνοντας, «Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε εκεί για να ενημερωθεί επί τόπου για το μέτωπο της φωτιάς. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια στείλαμε το βράδυ 2.500 μπουκάλια νερό και χυμούς για τους πυροσβέστες, ως μια ελάχιστη συνδρομή στο τιτάνιο έργο τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ