Κυβέρνηση

Στον Παυλόπουλο την Κυριακή ο Τσίπρας - Θα ζητήσει άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών - Ραγδαίες εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο News 24/7, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί το βράδυ της ερχόμενης Κυριακή 2 Ιουνίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ζητήσει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το News 24/7 στους 88,6 , ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής και θα ζητήσει τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για σοβαρό εθνικό λόγο. Τις εκλογές θα διεξαγάγει η παρούσα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αλλάξουν ο υπουργός Εσωτερικών και πιθανότατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ήδη έχει ετοιμαστεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μετά την υποβολή παραίτησης από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος έχει υποχρέωση να κάνει δεκτή πρόταση της Κυβέρνησης για τη διάλυση της Βουλής και να διορίσει άμεσα υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ