Κυβέρνηση

Ο Τσίπρας "αγοράζει" ψήφους: Η κυβέρνηση «μοιράζει» 35 εκατ. ευρώ στους Ρομά μέσω ΕΣΠΑ - Η τελευταία ελπίδα πριν τις εκλογές


Συνολικά 35 εκατ. ευρώ πρόκειται να μοιράσει μέσω του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις των Ρομά η κυβέρνηση, όπως αναφέρθηκε από την υφυπουργό οικονομίας μετά από την "επιστράτευση" των ΡΟΜΑ για τις ομιλίες Τσίπρα.

Είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση για τον Τσίπρα, όπου επιστρατεύει απ’όλη την Ελλάδα τον κομματικό μηχανισμό, με σκοπό να ναυλωθούν λεωφορεία, για να δείξει στις κάμερες ότι η κάθε πλατεία που πηγαίνει, πνίγεται από κόσμο.

Η κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός δεν έχει φυσικά να κάνει με το αναφαίρετο δικαίωμα των Ρομά και οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας να παρακολουθεί προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Η Λαμία ήταν ο σταθμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία ενόψει Ευρωεκλογών και εκλογών της Αυτοδιοίκησης.

Λίγες ώρες αργότερα, μέσω των social media ο υφυπουργός Οικονομίας, κ. Στάθης Γιαννακίδης ανέφερε ότι «πρόσφατα είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, Βασίλη Πάντζο με αντικείμενο τη διαμόρφωση στοχευμένης δράσης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ΡΟΜΑ, δράση που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Ξάνθης».

Κατόπιν προανήγγειλε στην ίδια ανάρτηση ότι «είμαστε σε θέση να πούμε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 -2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Οι επιχειρήσεις των ΡΟΜΑ που θα συμμετάσχουν στην δράση θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού».

Πρόσφατα είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, Βασίλη...

Gepostet von Στάθης Γιαννακίδης am Freitag, 17. Mai 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ