Κυβέρνηση

Ο Πολάκης κατονομάζει ανακριτές και εισαγγελείς για καθυστερήσεις στις υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ


Αμεσες πιέσεις στη Δικαιοσύνη ασκεί με ανάρτησή του στο Facebook  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προβάλλοντας, μάλιστα, ισχυρισμούς για καθυστέρηση στη δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, σε  μια μακροσκελή του ανάρτηση, ο κ. Πολάκης στοχοποιεί ονομαστικά δικαστές που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ προαναγγέλλει συνέχεια σε αυτά που γράφει.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η απαγγελία κατηγορίας κατά του Νίκου Μανιαδάκη και η επιβολή  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε βάρος του «έχει φέρει πανικό σε όλο το σύστημα των λαμόγιων που χρεωκόπησαν τη χώρα».

Παράλληλα, διατυπώνει ερωτήματα «προς τους αρμόδιους εισαγγελείς ή την ηγεσία της δικαιοσύνης» για την εξέλιξη συγκεκριμένων υποθέσεων, φτάνοντας ακόμη και σε κρίσεις για την ποινική αντιμετώπιση προσώπων (διατυπώνει εκτιμήσεις για την πιθανή προφυλάκισή τους).

Ειδικότερα, υποστηρίζει:

1. Γιατί η κυρία Μπόζνου, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή,
2. Γιατί η κυρία Μαρία Λουίζα Ιωαννίδου, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) «τα μέλη της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΠΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σία»,
3. Γιατί η κυρία Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος «δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον έλεγχο για το πόθεν έσχες πολλών μελών της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και
4. Γιατί οι εισαγγελείς διαφθορά Νίκος Πολυκρέτης και Κωνσταντίνος Κουντριάς δεν έχουν ολοκληρώσει την προανάκριση κατά του κ. Στουρνάρα, που όπως υποστηρίζει, έκανε διαρροές που οδήγησαν στην πτώση της μετοχής της Πειραιώς.

Ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι γνωρίζει για τα ζητήματα αυτά επειδή έχει πάει ο ίδιος στην εισαγγελία διαφθοράς με χαρτιά και στοιχεία ήδη από την εποχή της κυριας Ράικου, η οποία «απλά δεν έκανε τίποτα».

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ !!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!! Οπως ειχα υποσχεθει απο χθες μετα τις εξελιξεις που πυροδοτησε η συλληψη του πρωην...

Gepostet von Παυλος Πολακης am Mittwoch, 2. Januar 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ