Κυβέρνηση

Πολάκης: «Έχουμε τους κερατάδες από πάνω μας και τους προδότες εδώ μέσα» - Επίθεση στη Δικαιοσύνη (βίντεο)

Επίθεση στην τέως εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας ότι της προσκόμισε ο ίδιος στοιχεία για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis και τους «δούλεψε ψιλό γαζί».

«Έχω πάει χαρτιά στην εισαγγελία διαφθοράς, στην Κυρία Ράικου και μας δούλεψε ψιλό γαζί. Το λέω έτσι και δημόσια και δεν με νοιάζει. Τρεις φορές είχα πάει», ανέφερε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι της έδωσε στοιχεία για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis κι αυτή δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην Παλλήνη, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχθηκε για το «δόγμα Πολάκη», περί φυλάκισης πολιτικών προσώπων. «Είχαν εξασφαλίσει αυτοί που κυβερνούσαν ότι δεν θα τιμωρηθούν. Διότι δυστυχώς, κι έχω ακούσει πολλά σχολιανά για το θέμα της παρέμβασης στη δικαιοσύνη, ο Παπαντωνίου είχε 13 χρόνια προανάκριση. Και το είπα μία εβδομάδα πριν τον συλλάβουν και το είπαν “δόγμα Πολάκη”», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Έχουμε τους κερατάδες από πάνω μας και τους προδότες εδώ μέσα»

Σε μια μάλλον απολογιστική και εκλογικού τύπου ομιλία, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για... «κερατάδες» και για «προδότες», μιλώντας για τους δανειστές και την αντιπολίτευση.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό έχει συμβεί αυτά τα τρία χρόνια, μέσα στα μνημόνια, μέσα στην κακομοιριά. Με αυτούς τους κερατάδες από πάνω μας, με τους άλλους τους προδότες εδώ μέσα να βγαίνουν και να καταγγέλλουν», τόνισε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι παρακαλά το ΔΝΤ να πιέσει για να κοπούν οι συντάξεις.

Επίσης, ο κ. Πολάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης του υπουργείου Υγείας περί αποσύνδεσης της ασφαλιστικής εισφοράς από το υγειονομικό δικαίωμα.

«Δεν θα μπορέσει καμιά κυβέρνηση στο μέλλον, δεν θα τολμήσει, θα μπει φράγμα από τον λαό εάν το κάνει, -μαύρη ώρα αν έρθει κάτι άλλο», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ