Κυβέρνηση

Παραίτηση Σακελλαρίου: «Φουλ» επίθεση του υπ. Δικαιοσύνης στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

"Λάβρο" κατά του προέδρου της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τα όσα δήλωσε σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ.

Ο κ. Βερβεσός, με αφορμή την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου, είχε κάνει λόγο για παρέμβαση του υπουργού Σταύρου Κοντονή στην Δικαιοσύνη, ενώ κατακρίνει και την προσπάθεια τριχοτόμησης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το υπουργείο κατηγορεί τον κ. Βερβεσό για συκοφαντία, τονίζοντας πως αυτό που κάνει είναι να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγόρων, οι οποίοι ξεζουμίζουν τους ασκούμενους που έχουν στην δουλειά τους.

Αναλυτικά η το δελτίο τύπου του υπουργείου

«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε.

Άλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει.

Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα.

Ας το καταλάβει καλά ο κ. Πρόεδρος ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί ό,τι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοί του.
Καλώ τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν θέση για όσα ο κ. Πρόεδρος εξ΄ ονόματός τους περιγράφει ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορώντα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει».

Και δεύτερο δελτίο τύπου

Το υπουργείο επανήλθε με δεύτερο δελτίο τύπου που «φιλοξενεί» δήλωση του Σταύρου Κοντονή, όπου χαρακτηρίζει τον κ. Βρεβεσό «γελοιοποιημένο».

«Γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α μετέβαλε ιδιότητα και από Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Επαναλαμβάνω για να το γνωρίζει είτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ.Α είτε ως Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δ.Σ. ότι η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ