Κυβέρνηση

Τζανακόπουλος: Θα απαντήσουμε σε νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας

«Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα απαντηθεί, άλλος δρόμος δεν υπάρχει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας για τον διεμβολισμό του σκάφους του λιμενικού στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό. «Έφτασαν στα όρια της κόκκινης γραμμής, αν δεν τα ξεπέρασαν, όπως είπε και ο κ. Καμμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αντιδράσαμε ακαριαία, αντιδράσαμε με ψυχραιμία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «το θέμα είναι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι να εντείνουμε την κρίση». «Νομίζω ότι το μήνυμα έχει παραληφτεί από την Τουρκία, προκαλεί ελεγχόμενες κρίσεις για να στείλει μήνυμα στους εταίρους της καθώς αντιμετωπίζει την κινητικότητα των Κούρδων στα σύνορα της, το κουρδικό ζήτημα επικαθορίζει την τουρκική πολιτική», είπε.

«Δεν ήταν επιβεβλημένη η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Ιμίων, δεν είναι τόσο σοβαρή η κρίση», ανέφερε ακόμα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν δυναμική, προϋπόθεση είναι η αλλαγή των αλυτρωτιστικών αναφορών στο σύνταγμα», ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία είναι δεδομένος. «Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου "Μακεδονία", θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας», διευκρίνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της Novartis , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Είχα την ατυχία να διαβάσω τη μήνυση του κ. Σαμαρά, είναι κατάπτυστο κείμενο, είναι προσπάθεια χειραγώγησης, τρομοκράτησης της ελληνικής δικαιοσύνης, κάνει σαφείς υποδείξεις στους δικαστικούς λειτουργούς».

«Ανήκει σε πολιτικό παρακλάδι που γνωρίζει καλά από παρακράτος», σημείωσε.

«Συμμορίτες έχουμε να μας πουν από τον Εμφύλιο, αυτό δείχνει το άγχος και τον πανικό του ο κ. Σαμαρά», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ