Κυβέρνηση

Τι είπε ο Τσίπρας στον δημοσιογράφο Γιαννούλη της ΕΡΤ3 και αντέδρασε η ΝΔ [βίντεο]

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν τόσο οι «νέες απαξιωτικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της», όσο και ο διάλογος με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ στον οποίο παραχώρησε την συνέντευξη.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε την Τετάρτη, στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε έναν διάλογο του πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο:

«Είμαι αυτός που έχει δεχθεί τη σκληρότερη κριτική από τη μεγαλύτερη μερίδα των ΜΜΕ, από κάθε άλλο πρωθυπουργό. Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν συνηθίσει να βρίσκονται σε ένα ροζ συννεφάκι. Εγώ αντιθέτως ούτε το επεδίωξα, ούτε θέλω να βρίσκομαι έξω από την κριτική… Δεν έχω ανάγκη να είμαι σε πλαίσιο προστασίας…» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Δεν χρειάζομαι καλλωπισμό, δεν χρειάζομαι να έχω απέναντί μου τον κ. Γιαννούλη, να του στέλνω σημειώματα για το τι ερωτήσεις να μου κάνει…».

Ο δημοσιογράφος τον διέκοψε λέγοντας πως «το σημείωμα αυτό είναι προσωπικό μου…».

Για να απαντήσει με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είστε και στον ΣΚΑΪ εσείς, στην ΕΡΤ3 είστε από όσο γνωρίζω».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι νέες απαξιωτικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της επιβεβαιώνουν κάτι που έχει επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο η Νέα Δημοκρατία: Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου του εξ ου και σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις δηλώνοντας απλός πολίτης! Δεν αντιλαμβάνεται καν ότι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών και ας έχει ισχυρισθεί ότι η Κυβέρνησή του “είναι κάθε λέξη του Συντάγματος”.

Ας ξαναδιαβάσει ο κ. Τσίπρας το άρθρο 26, μήπως και συνειδητοποιήσει ότι ένας πρωθυπουργός δεν νοείται να δηλώνει δυσαρεστημένος και αγανακτισμένος από την Δικαιοσύνη. Αν αρέσκεται, άλλωστε, ο πρωθυπουργός να δυσαρεστείται ή να αγανακτεί, του αρκούν οι Υπουργοί του.

Υ.Γ. 1: Προεξοφλώντας μια ακόμη απόπειρα διαστρέβλωσης της εν λόγω ανακοίνωσης από τα υπόγεια του Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι είναι αυτονόητο καθήκον όλων των δημόσιων λειτουργών να καταθέτουν πόθεν έσχες μηδέ εξαιρουμένων των δικαστικών. Αλλά θεωρεί ακόμη πιο σημαντική παράμετρο για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, την αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης στον χώρο της Δικαιοσύνης, πόσο μάλλον από την εκτελεστική εξουσία και δη από τον πρωθυπουργό.

Υ.Γ. 2: Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη, ας προτιμήσει κάποιον δημοσιογράφο που δεν έχει κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι για να τηρούνται τουλάχιστον τα προσχήματα...».

Το απόσπασμα από όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ