Κυβέρνηση

«Απώτερος στόχος» για τον Σκουρλέτη ένα «master plan» για τις πλημμύρες

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθάρισε ότι το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό, καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα και δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές για να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση τα προβλήματα, στέγασης, ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Σκουρλέτης όλοι οι πληγέντες θα αποζημιωθούν από την πολιτεία.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια, είναι να περάσουμε στην αναζήτηση αιτιών και ευθυνών για αυτή την τραγωδία», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι μεγάλη ευθύνη έχουν τα ημιτελή και κακοσχεδιασμένα έργα, πολλά εκ των οποίων έγιναν πρόχειρα απλά και μόνο για να απορροφήσουν κονδύλια.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, απώτερος στόχος είναι η υλοποίηση ενός master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, είπε πως εξετάζεται και σύντομα θα ανακοινωθεί η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ