Αυτοδιοίκηση

Κέρκυρα: Έτσι θα γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση

Στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά σήμερα στις 19:00, θα παρουσιαστεί η χαρτογραφική προβολή του ολοκληρωμένου έργου «Ήχος και Φως 1821 -2021» από τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Τηλιγάδη, τον αναπληρωτή καθηγητή Απόστολο Λουφόπουλο και την επίκουρη καθηγήτρια Αγγελική Μαλακασιώτη.

Τo ψηφιακό έργο, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου 2021, στην Παναγία των Ξένων στην Κέρκυρα, για την έλευση του επετειακού έτους 2021, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με πρωτοβουλία της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Ανδρέα Φλώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την επίβλεψη του έργου είχε ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, αναπληρωτής καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Τηλιγάδης.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, αναπληρωτής καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom στη διεύθυνση: https://sites.ionio.gr/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, θα φωταγωγήσει το Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ