αμεα
Αυτοδιοίκηση

Πατούλης: Σχέδιο εμβολιασμού ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων

Τον εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν προτίθεται να αναλάβει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό στο Υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης είπε στο protothema.gr: «Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους κατάκοιτους και τους κινητικά ανάπηρους που δεν μπορούν να προσέλθουν στα ιατρικά κέντρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής για την περιοχή αρμοδιότητάς τους διαθέτουν στο Υπουργείο Υγείας 10 κλιμάκια που είναι από επιστήμονες γιατρούς εξειδικευμένους αλλά και νοσηλευτικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο με δικά μας αυτοκίνητα προφανώς, μπορούν να εμβολιάζουν τους ανθρώπους όπως και δυο ασθενοφόρα που διαθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Αυτά τα διαθέτουμε στο Υπουργείο Υγείας για να μπορέσει να το κάνει χρήση και να μας συντονίσει να το κάνουμε». 

«Πρέπει να επισημανθεί ότι το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχουν διενεργήσει όλους αυτούς τους μήνες εκατοντάδες rapid test, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου. Είμαστε κοντά στον κάθε πολίτη της Αττικής και ειδικά σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ