Αυτοδιοίκηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθηναίων-Εικόνες

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πληθος ακόμη εκπροσώπων της εκκλησίας.

Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Μετά την ορκωμοσία, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως «οι ανάγκες μας είναι πολλές, η Αθήνα βοά από άκρο σε άκρο. Σας χρειαζόμαστε. Καλή επιτυχία. Καλή δύναμη και καλή πορεία», ενώ ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας, πως «η ευχή σας είναι πολύ σημαντική για μένα».

Στην συνέχεια ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε τους συμβολικούς και τους ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή να γίνει η τελετή στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας και υπογράμμισε πως «για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είμαι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων» . Ενώ τόνισε πως στόχος όλων είναι «να αναδείξουμε την Αθήνα ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Μια πόλη ασφαλή, καθαρή και πράσινη. Μια πόλη φωτεινή και φιλική. Μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική. Μια πόλη στην οποία δεν θα προσπαθείς να επιζήσεις αλλά να θες να ζήσεις. Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει όλους. Όσους ζουν. Όσους εργάζονται. Όσους την επισκέπτονται. Αλλά και όσους την αγαπάνε».

[gallery columns="1" size="full" ids="6807568,6807569,6807570,6807571"]

πηγή:http://www.ecclesia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ