Αυτοδιοίκηση

Παραίτηση και δεύτερου αντιδημάρχου στον Μαραθώνα -Τεράστιες ευθύνες του Ψινάκη - Παραίτηση κυβερνητικού πότε θα δούμε;


Παραιτείται και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων, Βασίλης Τσουπράς. «Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και να πάω σπίτι μου», έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook. Το γεγονός αυτό αποτελεί την δεύτερη παραίτηση που λαμβάνει χώρα στον Δήμο Μαραθώνα.

Ο δήμαρχος Η. Ψινάκης, έχων μεγάλο μερίδιο ευθύνης, είναι άφαντος ενώ η ανευθυνότητά του και η αδιαφορία του έχουν προκαλέσει οργή τόσο στους πολίτες όσο και σε μέλη της αυτοδιοίκησης.

Μπορεί στον δήμο Μαραθώνας να παραιτούνται ένας-ένας οι αντιδήμαρχοι, ωστόσο παραίτηση κυβερνητικού δεν έχουμε δει ακόμα. Πότε θα γίνει;

Μετά την παραίτηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Μαραθώνα, Δήμητρα Λαμπαρού, ο Βασίλης Τσουπράς ανακοίνωσε τη δική του παραίτηση και ανέφερε πως τη Δευτέρα θα καταθέσει «με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή» του.

Η ανάρτηση του κ. Τσουπρά:

Αγαπητοί μου συμπολίτες, 

σε αυτές τις δύσκολες στιγμές επέλεξα να επικοινωνήσω πρώτα με εσάς, όπως το κάνω από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. 

Ουδέποτε υπήρξα πολιτικός και ουδέποτε θέλησα να γίνω πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βοηθήσω τον τόπο που μεγάλωσα. Το ίδιο προσπάθησα να κάνω και το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας. 

Δεν ξέρω αν κάποιος στη θέση μου μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα ή χειρότερα. 

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι από το πρώτο λεπτό ήμουν στον τόπο της πυρκαγιάς και με όλες μου τις δυνάμεις έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να περιορίσουμε το μέγεθος της καταστροφής. 

Η συνείδησή μου ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα από μένα, με οδηγεί στην απόφαση να παραιτηθώ και από τη θέση του Αντιδημάρχου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να πάω σπίτι μου. 

Γι' αυτό τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή μου. 

Με όση ψυχική και σωματική δύναμη μου έχει απομείνει θα προσπαθήσω ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου (όπως ανέκαθεν έπραττα) να βοηθήσω στη μάχη που έχει να δώσει ο τόπος μας για να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω της η πρωτόγνωρη τραγωδία που ζήσαμε».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2271418939804315&id=100008086937183&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ