Πολιτική

Φλωρίδης: «Σύντομο ανέκδοτο το κόμμα Σαμαρά - Δεν τραβάει ο Τσίπρας»

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Εδώ και ένα χρόνο ακούμε “κόμμα Σαμαρά”. Κινδυνεύει, οδηγείται στο να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο » τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ανφέρομενος στον Αλ. Τσίπρα σημείωσε ότι «δεν τραβάει».

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντ. Σαμαρά ότι «δεν θυμάμαι στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα κόμμα με μοναδικό σκοπό να πλήξει το κόμμα από το οποίο προέρχεται».

Εξαπολύοντας βολές κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «ακόμα και η κα Καρυστιανού η οποία έφτιαξε ένα κόμμα και έχει τα αποτελέσματα που έχει, λέει ότι θέλω να αλλάξω το πολιτικό σύστημα, κάτι λέει σε σχέση με τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι “θέλω να επανέλθω γιατί έβαλα μυαλό και θέλω να κυβερνήσω καλύτερα”. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι “πρέπει να πάρω τις εκλογές ακόμα και με μία ψήφο διαφορά και να αλλάξει η χώρα διακυβέρνηση”. Όλοι έχουν στο μυαλό τους τη χώρα και λένε κάτι για αυτή, και ο κόσμος κρίνει».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Φλωρίδης αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά υπενθύμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έφυγε από ένα κόμμα. Παλιότερα έριξε την κυβέρνηση του κόμματους αυτού. Μετά τον μαζέψαν τον διόρισαν ευρωβουλευτή, μετά τον πήραν τον κάναν πρόεδρο, τον κάναν πρωθυπουργό και τώρα λέει “φεύγω για να κάνω ένα κόμμα για να πλήξω την κυβέρνηση αυτή” και να αποτρέψει την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Κληθείς να απαντήσει εάν ο κ. Σαμαράς μπορεί να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «θεωρώ πως όχι» και πρόσθεσε:

«Κόμμα ας κάνει, αλλά κόμμα που δημιουργείται με στόχευση αποκλειστική να πλήξεις το κόμμα από το οποίο προέρχεσαι... Αν η βασική διαφωνία είναι αυτή που ακούσαμε από τον κ. Τσούτσια που λέει ότι η ΝΔ έχει πάρει ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ θέλω απλώς να θυμίσω ότι -και το είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς μας πήρε. Αυτός μας φώναξε και μας έκανε και υπουργούς”».

«Ο κ. Σαμαράς με τη ΝΔ δεν πήρε κάποια στελέχη από το ΠΑΣΟΚ. Πήρε όλο το ΠΑΣΟΚ. Ως κόμμα και καλά έκανε γιατί η εκείνη η κυβέρνηση είχε μια προσφορά στη χώρα» σημείωσε ο κ. Φλωρίδης επισημαίνοντας ότι «όλες αυτές οι αιτιάσεις είναι “να ‘χαμε να λέγαμε”. Ο σκοπός είναι ένας αφού τα συστήματα τα διάφορα που προσπαθούν να φάνε τον Μητσοτάκη εδώ και καιρό, απέτυχαν, τώρα η ελπίδα είναι μπας και κάνει κόμμα ο κ. Σαμαράς και κόψει κάτι από τη ΝΔ και αποτρέψει την αυτοδυναμία».

«Ο Τσίπρας δεν τραβάει»

Αναφερόμενος σε συστήματα εξουσίας, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «σπρώξαν τα χαρτιά τους όλα πάνω στον Τσίπρα. Δεν τραβάει το άλογο. Οι μέσες δημοσκοπήσεις κουνούνται κάτω από το ποσοστό που πήρε όταν έχασε τις εκλογές του 2023».

«Οι αφετηρίες όλων αυτών που έχουν ολιγαρχικές αντιλήψεις, διότι από εκεί ξεκινάνε. Εάν έχεις μια άποψη για τη λειτουργία της δημοκρατίας, εάν έχεις μια ολιγαρχική αντίληψη ότι θα προσκυνάς εμένα για να κυβερνάς, δεν γίνεται. Εμένα με βγάζει ένας λαός» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Πληροφοριακός πόλεμος Ελλάδος -Τουρκίας: Ελληνικός λογαριασμός δημοσίευσε ολόκληρο χάρτη του προεδρικού συγκροτήματος του Ερντογάν

Για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν δημοσιεύουμε κανένα βίντεο των Τούρκων και κακώς ελληνικά ΜΜΕ προχώρησαν στην...