Πολιτική

Γρίφος για δυνατούς λύτες η διεξαγωγή της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«”Ήξεις αφήξεις»  στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης αυριανής Κεντρικής Επιτροπής, καθώς αντικρουόμενες κομματικές ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη έπειτα από την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου από την ηγεσία. Νεότερη ενημέρωση αναφέρει αναβολή της συνεδρίασης, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, μέσω των Νίκου Παππά, Παύλου Πολάκη και Ρένας Δούρου, κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής, το οποίο συγκέντρωσε τις υπογραφές του 25% των μελών.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε τη διαδικασία καταστατική υποχρέωση, διευκρινίζοντας ότι η συνεδρίαση οφείλει να διεξαχθεί κανονικά, ανεξάρτητα από την απουσία του προέδρου ή τις προθέσεις της αναπληρώτριας γραμματέως.

Η παρέμβαση αυτή εκδηλώθηκε ως απάντηση σε βραδινή ειδοποίηση της Πέμπτης προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία ακύρωνε τη διαδικασία εξαιτίας της παραίτησης Φάμελλου.

Το σχετικό μήνυμα ανέφερε: «Προς τα μέλη της ΠΓ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα 13/7, ώρα 15.00, στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Θέμα: Προετοιμασία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Στον αντίποδα, η Αναστασία Σαπουνά, υπό την ιδιότητα της αναπληρώτριας γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής και ασκούσα καθήκοντα προέδρου, ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή της προγραμματισμένης για το Σάββατο συνεδρίασης.

Η ενέργεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για παράνομες μεθοδεύσεις.

Παρά τις διαβεβαιώσεις Κουβέλη περί πραγματοποίησης της Κεντρικής Επιτροπής, νεότερη κομματική ανακοίνωση επικύρωσε την αναβολή, αναφέροντας:

«Μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σ. Σωκράτη Φάμελλου, αναβλήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕ, που είχε προγραμματισθεί για αύριο Σάββατο 11/7/2026.

Για να εκκινήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου και αναπλήρωσής του, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του κόμματος, έχει ήδη αποσταλεί πρόσκληση για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα 13/7/2026 και ώρα 15.00 στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, ώστε να προγραμματιστεί και η απαραίτητη σύγκληση της ΚΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ