Πολιτική

Προκαλεί πάλι η Ζωή Κωνσταντοπούλου! «Προβοκάτσια που βολεύει την κυβέρνηση η δολοφονία της Θεσσαλονίκης»

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας για την εγκληματική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή της η 70χρονη Βάγια Νέστορα, μητέρα του στελέχους της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «πολύ ισχυρές ενδείξεις προβοκάτσιας που βολεύει την κυβέρνηση». Στην τοποθέτησή της συνέδεσε διαφορετικά μεταξύ τους γεγονότα, θεωρώντας ότι έχουν άμεση σχέση, και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του συμβάντος.

Οξύνοντας την κριτική της, ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί «ένα κόμμα που εργαλειοποιεί συστηματικά τις δολοφονίες». Στο στόχαστρό της βρέθηκε και η οικογένεια Μητσοτάκη, για την οποία ανέφερε ότι εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας ότι «καριέρες έχουν στηθεί πάνω στον δολοφονημένο Παύλο Μπακογιάννη».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι αυτή η τακτική δεν είναι πρωτοφανής, καθώς υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία έπραξε το ίδιο και με την τραγωδία της Marfin και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει φτάσει ακόμη στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι, παρά τις σοβαρές κατηγορίες και τις αιχμές που άφησε η κυρία Κωνσταντοπούλου κατά της κυβέρνησης, κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν πήρε τον λόγο για να της απαντήσει μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της.

Για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, που στοίχισαν τη ζωή στη μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ, Αφροδίτης Νέστορα, μίλησε σήμερα το πρωί στο Mega η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη» τη χθεσινή του δήλωση για το τραγικό συμβάν.

«Είναι τραγικό να αφαιρείται ανθρώπινη ζωή με μάλιστα τέτοιου είδους επιθέσεις. Είναι πάρα πολύ ύποπτο αυτό το οποίο έγινε για μένα, και είναι κατάπτυστη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είχε δίπλα του τον κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος ακόμα υπόσχεται ότι θα εξιχνιάσει τη Marfin. Έχω κάνει επίκαιρες ερωτήσεις από πέρυσι. Έχουν εργαλειοποιήσει τη Marfin που προσπάθησαν να την φορτώσουν σε πολιτικούς αντιπάλους, στο κίνημα, ενώ είναι ξεκάθαρη προβοκάτσια. Έχουν εργαλειοποιήσει ό,τι μπορούν για να αυτοπαρουσιαστούν σαν θύματα αντιπάλων», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Ο Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις, σαν να γνωρίζει τους υπαιτίους και σαν να αποτελούν αυτές οι επιθέσεις – εν γνώσει του – επιθέσεις πολιτικών αντιπάλων του. Τι ακριβώς ξέρει; Να μας το πει. (…). Πού ξέρει ότι δεν είναι από την παράταξή του; Ή από τις διάφορες μαφίες; (...) Η προβοκάτσια είναι ένα κύριο σενάριο που πρέπει να εξεταστεί. Και αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε την αμέριστη συμπαράσταση στους ανθρώπους που δέχθηκαν την επίθεση», επισήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ