tsipras
Πολιτική

Τσίπρας για κόμμα: «Πολύ νωρίς τον Μάρτιο, πολύ αργά τον Σεπτέμβριο» - «Έρχεται η ώρα του θερισμού»

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος, που πλέον τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου, έχει μπει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από την αποψινή εκδήλωση στο Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι μίλησε για την ανάγκη για μια ισχυρή προοδευτική παράταξη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη. Είπε ότι τον Νοέμβριο με την Ιθάκη ρίξαμε έναν σπόρο για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης και όπως όλα δείχνουν οι καρποί πλέον μεγαλώνουν σε όλη την χώρα, τονίζοντας πως έρχεται η ώρα του θερισμού. «Το Μάρτιο είναι πολύ νωρίς, το Σεπτέμβριο πολύ αργά, τώρα είναι η ώρα» αποκάλυψε στο κλείσιμο, προαναγγέλλοντας την ίδρυση του νέου κόμματος.

Η αποψινή εκδήλωση, που πήρε τη σκυτάλη από τις εκδηλώσεις παρουσίασης της «Ιθάκης», διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αθήνας, με θέμα «Η κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής».

Στην παρέμβασή του στο τέλος, μετά την πρόσκληση του Θέμη Μουμουλίδη, να ανέβει στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους ομιλητές αλλά και τους διοργανωτές την πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αθήνας, που όπως είπε έχουν συγκροτηθεί εδώ και αρκετούς μήνες έχοντα πραγματοποιήσει και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις.

Έρχεται η ώρα του θερισμού

«Είναι σαν να ρίξαμε ένα σπόρο τον Νοέμβρη με την Ιθάκη, και στο Παλλάς που μιλήσαμε για την ανάγκη να δημιουργηθούν πολλοί πυρήνες αυτοοργάνωση» σημείωσε και διαπίστωσε πως «πράγματι αυτός ο σπόρος φύτρωσε έβγαλε καρπούς, είναι πολλές αυτές οι πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα». Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον αρχή αυτής της προσπάθειας, συνέχισε, «είναι ότι τότε είχαμε στο μυαλό μας μια μεγάλη ανάγκη, να έχουμε ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση» ενώ «σήμερα η ανάγκη είναι να έχουμε μια ισχυρή παράταξη που θα νικήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Δεν είναι στόχος μας να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη αλλά να τη νικήσουμε».

Τόνισε πως «αυτός ο στόχος δεν απαιτεί μονάχα τη βούληση αλλά και τη γνώση» και στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επεξεργασίες του Ινστιτούτου αλλά και στην ομάδα Σιακαντάρη που έφτιαξε το Μανιφέστο, για την ανάγκη σύγκλισης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας, «που συνθέτουν την προοπτική μιας ευρύτατης παράταξης, μιας κυβερνώσας αριστεράς της Νέας Εποχής, με στόχο να αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το καλύτερο και όχι μόνο να διαμαρτύρεται».

«Έρχεται η ώρα του θερισμού» σημείωσε με νόημα προσθέτοντας πως «μιλάμε για μια ανάγκη που ξεπερνά τα στενά όρια της προοδευτικής παράταξης, μια βαθιά κοινωνική ανάγκη να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου, η κανονική λειτουργία της δημοκρατίας, να αποκατασταθούν οι σχέσεις του πολίτη με την πολιτική, με τους θεσμούς, με τη δικαιοσύνη». Άρα, είπε, «μιλάμε για κάτι που υπερβαίνει τα πλαίσιο της παράταξης που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε», η προσπάθεια αυτή είπα είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης.

Τώρα είναι η ώρα

«Το Μάρτιο ήταν πολύ νωρίς, το Σεπτέμβριο πολύ αργά, τώρα είναι η ώρα», είπε κλείνοντας.

Προηγήθηκε πάνελ ομιλητών αποτελούμενο από τους:

Κωνσταντίνο Αλεξάκο, αρχιτέκτονα και πολιτικό αναλυτή, Σπύρο Δρίτσα, χειρουργό, Φωτεινή Κουμαλάτσου, ειδική Γραμματέα ΔΣ Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ, Χάρη Μαυρουδή, ηθοποιό και Δημοτικό Σύμβουλο Χαλανδρίου, Άννα Παπαδοπούλου, δικηγόρο, Θέμη Μουμουλίδη, σκηνοθέτη.

 

 

 

 

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν το «παρών» οι Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Καραμέρος, Μίλτος Ζαμπάρας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Ανδρέας Παναγιώτοπουλος, Οζγκιούρ ΦερχάτΓιώργος Ψυχογιός.

Το «παρών» έδωσε και η προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνά Λινού.

Επίσης, από τους συνεργάτες του ήδη από νωρίς βρέθηκαν στο χώρο του Θεάτρου της Ρεματιάς, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιώργος Σιακαντάρης, Αντώνης Σαουλίδης κ.ά. Παρόντες και οι Διονύσης Τεμπονέρας και Νίκος Μπίστης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ