Ανδρουλάκης
Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Ανδρουλάκης: Ξεμπροστιάζει τον Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Διπλή στρατηγική φαίνεται να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιλέγει να συγκρουστεί ευθέως με το Μέγαρο Μαξίμου, συνδέοντας την αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών.

Στην ομιλία του στη Βουλή, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «εργαλειοποιεί ένα εθνικό σύμβολο για να λύσει εσωκομματικά ζητήματα», την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει νέα ρύθμιση για την προστασία του μνημείου.

«Εσωκομματικά παιχνίδια της ΝΔ»

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ικανοποίηση, καθώς εκτιμούν ότι η απουσία του Νίκου Δένδια από τη συνεδρίαση και οι δηλώσεις του στη συνέχεια, επιβεβαίωσαν την κριτική του ΠΑΣΟΚ περί «εσωκομματικών ισορροπιών».

Το κόμμα, σε ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι:

«Οι σαφείς αποστάσεις που κράτησε ο συνειδητά απών υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς και οι προειδοποιήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνουν την πολιτική μας κριτική».

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι διχάζει την κοινωνία, χρησιμοποιώντας ένα ιερό εθνικό σύμβολο ως εργαλείο πολιτικής σκοπιμότητας, και πρόσθεσε με αιχμή:

«Οι δελφινομαχίες της Νέας Δημοκρατίας δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό».

Ανδρουλάκης: «Πού ήταν η ευαισθησία σας επτά χρόνια;»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με οξύ ύφος, αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Πάνο Ρούτσι, τον γονιό που έχασε το παιδί του στα Τέμπη και έκανε απεργία πείνας για τη δικαιοσύνη.

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε:

«Δηλαδή, επτά χρόνια ήσασταν αναίσθητος που έβγαζαν selfie οι υπουργοί σας δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη και την αποκτήσατε τώρα; Από έναν γονέα που έχασε το παιδί του; Τέτοια ευαισθησία;».

Με τη φράση αυτή, ο Ανδρουλάκης έδεσε τη συζήτηση για τον Άγνωστο Στρατιώτη με την τραγωδία των Τεμπών, επιχειρώντας να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποστασιοποιείται από τον αγώνα των οικογενειών για δικαιοσύνη.

Δηλώσεις στήριξης και φωτογραφία – σύμβολο

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ προς τον Πάνο Ρούτσι εξέφρασαν και άλλα στελέχη του κόμματος.
Η βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:

«Ο Πάνος Ρούτσι μάς θύμισε τι σημαίνει αγώνας μέχρι εσχάτων, όταν το διακύβευμα είναι η πραγματική και ανόθευτη δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας συνάντησε στο δημαρχείο τον Πάνο Ρούτσι και μέλη της πρωτοβουλίας «Μέχρι Τέλους», ανεβάζοντας φωτογραφία στα social media με μήνυμα:

«Ο αγώνας για τη δικαιοσύνη συνεχίζεται. Μέχρι να λάμψει η αλήθεια, μέχρι τέλους».

Η ανάρτηση του Δούκα προκάλεσε αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, όμως ο δήμαρχος απάντησε με το ίδιο σύνθημα, μετατρέποντας τη συνάντηση σε πολιτικό μήνυμα υπέρ της δικαιοσύνης.

Το διπλό στοίχημα του ΠΑΣΟΚ

Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη κινείται σε δύο επίπεδα:

  1. Πολιτική διαφοροποίηση από τη Νέα Δημοκρατία και ανάδειξη ρωγμών στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

  2. Ανθρώπινη ταύτιση με την κοινωνία, μέσω στήριξης των θυμάτων των Τεμπών, ενισχύοντας το αφήγημα περί «δικαιοσύνης για όλους».

Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να επανασυνδεθεί με τον λαό χωρίς να εγκλωβιστεί στη στείρα αντιπολίτευση.
Και ο Ανδρουλάκης δείχνει να ποντάρει στη συναισθηματική πολιτική – με αιχμή τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ