Πολιτική

«Πολιτικό σκουλήκι» – «Επικίνδυνος άνθρωπος»: Κλιμακώνεται η σύγκρουση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη με βαρείς χαρακτηρισμούς και εκατέρωθεν αιχμές

Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου κορυφώνεται, με αφορμή την υπόθεση του Πάνου Ρούτσι, πατέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο κ. Ρούτσι βρίσκεται στην 21η ημέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την εκταφή της σορού του γιου του για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων, με στόχο να μάθει την ακριβή αιτία θανάτου.

Οι αιχμές της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Πάνου Ρούτσι, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο πρόσωπο», «τιποτένιο» και «πολιτικό σκουλήκι». Μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «ένας χαροκαμένος πατέρας ζητάει το αυτονόητο: να μάθει πώς πέθανε το παιδί του». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μπαζώνει την αλήθεια» και ότι «δεν θέλει να γίνει η πραγματική δίκη», υποστηρίζοντας πως προστατεύει πολιτικά πρόσωπα όπως ο Καραμανλής, ο Τριαντόπουλος και ο Μητσοτάκης.

Η ίδια αρνήθηκε ότι απέφυγε να παραλάβει αίτημα δικαστηρίου για εκταφή, λέγοντας πως «δεν υπήρξε κανένα δικαστήριο που με έψαξε» και ότι η πρόσκληση ήταν αστυνομική, χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες για τις εξετάσεις. Επισήμανε πως η οικογένεια Ρούτσι έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν θα δεχθεί εκταφή χωρίς πλήρεις εξετάσεις», ενώ κατήγγειλε πως οι ιατροδικαστές της κυβέρνησης «δεν έκαναν το καθήκον τους» και πως ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, απαγόρευσε τις απαραίτητες εξετάσεις λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με ειρωνικό τόνο, δηλώνοντας πως «του προκαλεί ευχαρίστηση» η επίθεση της Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «έχει ψυχικά θέματα». Χαρακτήρισε την αντίδρασή της «κωμωδία», αναφέροντας πως διέκοψε ένα σοβαρό ταξίδι στα Γιάννενα για να επιστρέψει στην Αθήνα και να τον αποκαλέσει «τιποτένιο σκουλήκι».

Ο υπουργός Υγείας αμφισβήτησε την ψυχική ισορροπία της Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως «είχε μεγάλη οργή» και πως «δεν είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Παράλληλα, κατηγόρησε την ίδια και τους γιατρούς που παρακολουθούν τον Πάνο Ρούτσι ότι εμποδίζουν την πρόσβασή του σε ιατρικές υπηρεσίες, καλώντας τους να αναλάβουν την ποινική ευθύνη για ό,τι του συμβεί.

Το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο

Η αντιπαράθεση λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, με την τραγωδία των Τεμπών να παραμένει ανοιχτή πληγή για την ελληνική κοινωνία. Η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης την κατηγορεί για πολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και για προσπάθεια καθυστέρησης της δίκης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, επανήλθε με σκληρές δηλώσεις κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της υπόθεσης του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, πατέρα θύματος του δυστυχήματος στα Τέμπη. Από την πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται στο πλευρό του εντολέα της, η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «γελοίο πρόσωπο», «τιποτένιο της κοινωνίας» και «πολιτικό σκουλήκι».

Η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποδοπατά τον αγώνα ενός χαροκαμένου πατέρα, ο οποίος δεν ζητά μόνο να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του παιδιού του, αλλά και να μάθει πώς ακριβώς πέθανε. Με έντονο ύφος, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει «να βυθίζει την κοινωνία στο σκοτάδι των εκταφών» και να δώσει άμεσα εντολή για διαλεύκανση της υπόθεσης. «Η κοινωνία αξίζει να είναι μόνο στο φως», τόνισε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την στάση των αρμόδιων αρχών ως «ύβρη».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου με ειρωνική διάθεση, λέγοντας πως «δεν με πειράζει καθόλου που με υβρίζει» και πως «μου φτιάχνει τη διάθεση». Παράλληλα, αμφισβήτησε τη στάση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ρωτώντας γιατί δεν κατατέθηκε το αίτημα για τις τοξικολογικές εξετάσεις τα προηγούμενα 2,5 χρόνια, όταν ο φάκελος της υπόθεσης ήταν ακόμη ανοιχτός.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει «στήσει ένα χυδαίο σκηνικό» και ότι, παρά την ένταση των δηλώσεών της, όλα τα αιτήματα που σχετίζονται με την υπόθεση πρέπει να εξεταστούν. Ωστόσο, έθεσε ως προϋπόθεση ότι αυτά δεν πρέπει να καθυστερήσουν την έναρξη της δίκης, υπονοώντας ότι ενδέχεται να χρησιμοποιούνται ως μέσο αναβολής της διαδικασίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εσωτερική Ασφάλεια 0

Αποκαλύψεις για τη μυστική εισβολή Τούρκων με οπλισμό στον Έβρο: Πως η ελληνική αστυνομία κατάλαβε το σχέδιό τους - Η πορεία της υπόθεσης

Η σύλληψη 13 Τούρκων στον Έβρο με 147 πιστόλια και εξαρτήματα για κατασκευή μη ταυτοποιήσιμων όπλων μέσω 3D εκτύπωσης...