Πολιτική

Γεωργιάδης: «Υποστηρίζουμε τη μη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πατέντας»

«Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης από το Λουξεμβούργο, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα συζητηθεί η πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζει η Ελλάδα, που αφορά στην αντιμετώπιση καρκίνου με εμβολιασμό.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

«Σήμερα, εδώ στο Λουξεμβούργο, έχουμε μία από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μιλήσουμε για το πώς θα εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα. Η προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα είναι κάτι που μας αφορά όλους και αποτελεί υψηλή πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Θα μιλήσουμε για την πρόταση του Συμβουλίου, την οποία υποστηρίζουμε, για τον εμβολιασμό για τον καρκίνο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω εμβολιασμού, αλλά και την ηπατίτιδα Β. Αλλά θα μιλήσουμε για το πώς η φαρμακευτική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξασφαλίσει την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την πρόσβαση στα φάρμακα. Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας και τη μείωση του χρόνου προστασίας της πατέντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί το ισχύον πλαίσιο.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το ισχύον πλαίσιο των 8 και 11 ετών και να μην αλλάξει. Και θα εξηγήσουμε στο Συμβούλιο το λόγο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...