Πολιτική

Α.Σδούκου: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Οι συμμαχίες που έχει συνάψει η Ελλάδα στην πάροδο των ετών προωθούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπης ενισχύουν τις ανανεώσιμες πηγές και την προσπάθεια να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα, επισήμανε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο ATHENS RIVIERA FORUM 2024.

Η κυρία Σδούκου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον αγωγό ΤΑΡ που τροφοδοτεί την ΕΕ με φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου που έχει στόχο να ενισχύσει τη μεταφορά αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές, από Ελλάδα προς Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Μολδαβία και Ουκρανία. «Αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει, θα μπορέσουμε να εξάγουμε πάνω από 9,5 δισ. κυβικά μέτρα αερίου τον χρόνο από το 2025 και μετά», ανέφερε.

Αντίστοιχα, στον τομέα του ηλεκτρισμού στάθηκε στα έργα GREGY για τη διασύνδεση με την Αίγυπτο και Great Sea Interconnector (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ). «Αυτές οι συμμαχίες δεν ωφελούν μόνο τον ενεργειακό τομέα αλλά οδηγούν σε πρόοδο όλους τους τομείς», είπε.

Στο εσωτερικό, υπογράμμισε το εμβληματικό έργο της μετατροπής των νησιών σε “πράσινα” με την πρωτοβουλία GR-eco Islands, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, τις μονάδες αποθήκευσης, με τελικό στόχο την επίτευξη των στόχων για προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του ενεργειακού και κλιματικού σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...