Πολιτική

Σταϊκούρας: Οι ασφαλείς μεταφορές είναι προνόμιο για όλους τους πολίτες

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπ. Μεταφορών της ΕΕ που γίνονται στου Λουξεμβούργο, τόνισε πως: «Οι ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές είναι προνόμιο για όλους τους πολίτες».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε, κυρίως, δύο θέματα: Τί πρέπει να κάνουμε για να έχουμε καλύτερες σιδηροδρομικές μεταφορές και τί πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των εργασιών της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου.

Για το μεν πρώτο, ο κανονισμός για την κατανομή της σιδηροδρομικής χωρητικότητας είναι εργαλείο για την καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευση του δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το δεύτερο, ύψιστης σημασίας είναι η ένταση των πρωτοβουλιών, σε κάθε επίπεδο, για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των υποδομών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Σταϊκούρας: Οι ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές είναι μέσο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής


«Οι - όλο και περισσότερο - ασφαλείς και προσβάσιμες μεταφορές είναι προνόμιο για όλους τους πολίτες, ιδίως για αυτούς που αντιμετωπίζουν περισσότερες οικονομικές, κοινωνικές και γεωγραφικές δυσκολίες. Ταυτόχρονα, είναι υποχρέωση για την πολιτική και τους πολιτικούς και μέσο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...