Πολιτική

Υπ. Εσωτερικών: Συγκινημένη η Κεραμέως παρέδωσε «τη σκυτάλη» στον Λιβάνιο - "Θα δουλέψουμε σκληρά"

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ σε δηλώσεις προχώρησε, κατά τη διάρκεια, η Νίκη Κεραμέως η οποία παρέδωσε «τη σκυτάλη» στον Θοδωρή Λιβάνιο.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που παραδίδω σήμερα τη θέση αυτή, καθώς ολοκληρώνεται για μένα ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο υπουργείο Εσωτερικών, στον οποίο πάντοτε ο στόχος ήταν ένας: ένα καλύτερο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Και θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας θερμά τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια σε καίριες θέσεις ευθύνης και για την πολύτιμη στήριξή του στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών τους τελευταίους 11-12 μήνες, μέσα από πέντε νομοσχέδια και πολυάριθμες άλλες πρωτοβουλίες» τόνισε η απερχόμενη υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κα Κεραμέως συνέχισε: «Αναφέρω ενδεικτικά τις σημαντικές αλλαγές που με τις οποίες ασχοληθήκαμε τον Θοδωρή Λιβάνιο σε όλα τα θέματα εκλογικών διαδικασιών, στην κατάργηση, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας όλων των εμποδίων στην ψήφο αποδήμων Ελλήνων με την πολύ σημαντική συστράτευση πέντε κομμάτων συνολικά, τεσσάρων κομμάτων του Κοινοβουλίου, τη θέσπιση και λειτουργία επίσης για πρώτη φορά της επιστολικής ψήφου. Τη θέσπιση του λεγομένου ΑΣΕΠ ανώτερων στελεχών μαζί με την υφυπουργό, με τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής και αξιολόγησης διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, με αυξημένες απαιτήσεις για περισσότερες από 600 θέσεις ευθύνης, με οριζόντιο τεστ δεξιοτήτων για όλους τους υποψηφίους για πρώτη φορά στο Δημόσιο, με συμβόλαια απόδοσης για τους επιλεγέντες. Την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Την εξαιρετική συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων με τα Μητρώα Συμβούλων Ακεραιότητας, με την ενεργοποίηση ηλεκτρονικής εφαρμογής e-πειθαρχικά, με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με την εφαρμογή των ψηφιακών εργαλείων αξιολόγησης δεξιοτήτων για άλλες θέσεις στο Δημόσιο, όπως οι υπηρεσιακοί γραμματείς. Την παρουσίαση που κάναμε πριν από λίγο καιρό μαζί με την κα υφυπουργό του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής του λεγόμενου Μπόνους Παραγωγικότητας για την ενίσχυση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο. Την ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό κεντρικού κράτους Αποκεντρωμένης διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ανάδειξη καινοτομίας στο δημόσιο τομέα, την τοποθέτηση για πρώτη φορά 122 επιτελικών στελεχών, την αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης, τη στοχοθεσία και στην αξιολόγηση και πάρα πολλά άλλα.

(…) Θέλω λοιπόν από αυτό εδώ το βήμα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον καθένα και την καθεμία από εσάς για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλατε όλοι από κάθε θέση, σε δύσκολες συγκυρίες, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας ένα συλλογικό, πολύ απαιτητικό έργο», κατέληξε η κα Κεραμέως.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες ενώ, όπως είπε, στη συνέχεια θέλησε να πει δυο λόγια, «για την υπουργό Νίκη η οποία αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο. Είναι μαθημένη στα δύσκολα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει και θα δούμε πολύ σύντομα αποτελέσματα. Είχα την εμπειρία και τη χαρά να ζήσουμε ένα χρόνο γεμάτο πολλά θέματα, δύσκολα θέματα, σύνθετα θέματα. Η διοργάνωση της επιστολικής ψήφου δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα. Νομίζω ότι όλα πήγαν καλά και θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα».

«Για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών, η ομάδα μας θα έχει μπροστά ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο και δύσκολο έργο και πρέπει να το κάνουμε, να το υλοποιήσουμε και να το υλοποιήσουμε και εμπρόθεσμα και ταχύτατα, με μοναδικό στόχο να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, ιδίως όσον αφορά τη διεπαφή τους με το Ελληνικό Δημόσιο και ιδίως να φτιάξουμε, να οργανώσουμε σε συνεργασία με την ίδια την Αυτοδιοίκηση, μια καλύτερη, ισχυρότερη αυτοδιοίκηση. Θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά, θα δουλέψουμε σκληρά και τελικά θέλουμε να κριθούμε από το αποτέλεσμά μας» τόνισε στο τέλος ο κ. Λιβάνιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...