Πολιτική

Ο Μπελέρης συμμετείχε διαδικτυακά στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ευρωβουλής

Διαδικτυακά και με ειδική άδεια από τις αλβανικές αρχές συμμετείχε την Τρίτη  στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ευρωκοινοβουλίου ο Φρέντη Μπελέρης – του οποίου η έφεση εκδικάζεται σήμερα. 

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του σε αλβανική εκπομπή μέσα από τη φυλακή, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι, εάν σήμερα κριθεί αθώος, θα επιλέξει να είναι ο δήμαρχος τον οποίο ψήφισε ο λαός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαι ένας από τους 21 Έλληνες βουλευτές και θα έχω τις ίδιες πολιτικές με αυτούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι κι εγώ Αλβανός και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω. Για μένα Αλβανία δεν είναι ο Εντι Ράμα» δήλωσε. 

Μιλώντας στην εκπομπή "Τώρα με την Erla Mëhillin", είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τον συνεχάρη για τον διορισμό του ως ευρωβουλευτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του είπε ότι «τώρα θα είναι μαζί για να δείξουν τα προβλήματα σχετικά με το θέμα της Χιμάρας».

 Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστηριο  για να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του για κατηγορίες αγοράς ψήφων στις τοπικές δημοτικές εκλογές ένα χρόνο πριν, τις οποίες με δηλώσεις του την Τετάρτη χαρακτήρισε ψευδείς και πολιτικά υποκινούμενες.

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου,» είπε ο Μπελέρης στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη από τη φυλακή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον μου. Δεν υπάρχει περίπτωση η απόφαση να μην ήταν διαφορετική σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...